SYSTEEMI.NET - Keräilijän kaveri vuodesta 1999

[ Salattu kirjautuminen ]
1. Yleistä

Systeemi.net on interaktiivinen kaupankäyntijärjestelmä, joka toimii kirpputorina kun haluat tyhjentää komerosi tarpeettomasta tavarasta, realisointiliikkeenä kun haluat päästä suurestakin tavaraerästä eroon nopeasti käypään markkinahintaan ja perinteisenä huutokauppana kun haluat myydä jotakin arvokasta ja haluat että mahdollisimman moni ostajaehdokas pääsee mukaan tarjouskilpailuun. Vapaa tarjouskilpailu tuo jännitystä kaupankäyntiin, ja voi aiheuttaa iloisia yllätyksiä niin myyjille kuin ostajillekin.

Systeemi toimii siten, että myyjä kirjoittaa myytävästä kohteesta mahdollisimman tarkan kuvauksen Systeemin tietokantaan helppoa myyntilomaketta käyttäen, höystäen halutessaan kohteen kuvausta valokuvin. Ostajat puolestaan tutustuvat myyntikohteisiin ja mielenkiintoiseen tavaraan törmätessään ilmoittavat korkeimman hinnan, jonka olisivat valmiit kohteesta maksamaan. Huom! Ostaja joutuu maksamaan kohteesta vain niin korkean hinnan kuin tarvitaan toiseksi korkeimman tarjouksen (tai hintavarauksen) ylittämiseksi.

Esimerkki:

 • Jos ostaja tarjoaa kohteesta maksimitarjouksenaan 100 euroa, ja toiseksi korkein tarjous on 50 euroa, 100 euroa tarjonnut saa kiinnityksen kohteeseen 52 eurolla, eli vain minimikorotuksen verran korkeammalla hinnalla kuin toiseksi korkein tarjous.
 • Jos taas edellisen huutajan maksimitarjous olikin 150 euroa, kohteen hinta nousee vastaavasti minimikorotuksen verran yli 100 euron, ja korkein tarjous pysyy 150 euroa maksimitarjouksenaan tarjonneella.
 • Näin jatketaan kunnes kohteen kestoaika päättyy.
 • Lopulta kohteen saa se jonka maksimitarjous on korkein, hinnalla joka juuri ylittää toiseksi korkeimman tarjouksen. Eli esimerkissämme 52 eurolla.
 • Näin ostajan ei itse tarvitse käydä korottamassa tarjousta joka kerta kun vanha tarjous on ylitetty, vaan hän ilmoittaa heti Systeemin tarjousautomaatille korkeimman summan jonka hän kohteesta on valmis tarjoamaan.
 • Silti ostajan ei koskaan tarvitse maksaa kohteesta kuin juuri sen verran kuin on tarpeellista toiseksi korkeamman tarjouksen voittamiseksi.


2. Kaupankäynnin yleiset periaatteet

Määrittele kohteen kunto ja laatu mahdollisimman selkeästi.

Systeemi.net on tarkoitettu rehelliseen kaupankäyntiin. Siksi vaadimme tiettyjä perusasioita rekisteröitymisen yhteydessä, kuten puhelinnumeron rekisteröinnin yhteydessä. Rehellisille käyttäjille tästä on vain vähän vaivaa, mutta toivottavasti riittävästi harmia potentiaalisille huijareille. Samasta syystä kaikki myyjät ja ostajat esiintyvät omilla käyttäjätunnuksillaan.

Kun myyjä asettaa kohteen myyntiin, hän on velvoitettu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle hinnasta ja muista tekijöistä riippumatta. Samoin ostajan tarjous on aina sitova. Kauppa voidaan jättää tekemättä vain myyjän ja ostajan yhteisellä päätöksellä. Muussa tapauksessa laiminlyöntiin syyllistyneestä käyttäjästä kertyy nopeasti negatiivista palautetta, jolloin hänen kaupankäyntinsä vaikeutuu tulevaisuudessa, muiden käyttäjien lukiessa kommentteja ko. käyttäjän toiminnasta.

Systeemi.net pidättää oikeuden poistaa käyttöoikeudet käyttäjiltä, jotka tahallisesti ja toistuvasti toimivat epärehellisesti kaupanteon yhteydessä tai muutoin käyttävät Systeemiä asiattomasti.3. Ohjeita ostajalle

 • Muista, että tekemäsi tarjous on sitova. älä siis tarjoa jos et ole varma, että sinulla on varaa lunastaa kohde itsellesi jos voitat tarjouskilpailun.
 • Jos kohteessa on jotakin epäselvää, joka vaikuttaa ostopäätökseesi, kysy ensin myyjältä ja tarjoa vasta sitten.
 • Kun teet tarjousta kohteesta, mieti paljonko olisit tosiaan valmis maksamaan kohteen saadaksesi. älä siis tarjoa vain minimikorotuksen verran korkeampaa summaa kuin edellinen tarjoaja, vaan pidä mielessä että tarjoamasi summa on vain maksimitarjouksesi - voit hyvinkin saada kohteen alle maksimitarjouksesi, ja jos kohde menee sinua enemmän tarjonneelle, tiedät tarjonneesi niin paljon kuin olit valmis maksamaan eikä sivun suun mennyt kohde jää harmittamaan.

4. Ohjeita myyjälle

 • Kirjoita kohteesta mieluummin liian paljon kuin liian vähän tietoa. Ylimalkainen parin rivin kuvaus - varsikin kalliimmissa kohteissa - jättää liikaa arvailujen varaan ja vähentää ostajien tarjousintoa. Mainitse myös kohteen kunto ja kerro mahdollisista erityispiirteistä.
 • Jos mahdollista, liitä kuvatiedosto kohteesta mukaan. Kuvailmoitukset kiinnostavat lukijoita ja myyjä pääsee usein vähemmällä kuvauksen kirjoittamisella. Varsinkin hinnakkaissa kohteissa kuva lisää kohteen haluttavuutta.
 • Lisää kohde oikealle osastolle. Väärällä osastolla kohde ei välttämättä tavoita paljoakaan kiinnostuneita ostajia.
 • Muista, että sitoudut myymään kohteen eniten tarjonneelle, vaikka hinta ei olisikaan aivan niin korkea kuin olit toivonut. Poikkeuksena hintavaraukselliset kohteet, joille myyjä voi asettaa hinnan, jonka alle kohdetta ei sitoudu myymään. Vastaavasti riskinotto kannattaa aika usein - kova tarjouskilpailu voi nostaa hinnan huomattavastikin odottamaasi korkeammaksi.
 • Kohteiden kuvauksissa ei saa olla linkkejä muille sivuille paitsi jos niillä sivuilla on myös linkki takaisin systeemi.net sivuille. Esim: Sinulla on kohteita jossain toisessa nettihuutokaupassa, voit laittaa linkin systeemi kohteisiisi jos samaan aikaan sinulla on linkki kohteissasi toisella sivustolla takaisin systeemi.net sivustolle. Pidätämme oikeuden poistaa kaikki kohteet ilman ennakko varoitusta jos tätä sääntöä rikotaan.
 • Kaikissa kohteissa on aina ilmoitettava postikulut, kohteet joissa ei ole selkeästi ilmoitettu postikuluja taisyytä miksi niitä ei voida ilmoittaa, voidaan poistaa ilman ennakkovaroitusta.


5. Rekisteröityminen

Rekisteröityminen tapahtuu rekisteröitymissivulla täyttämälle helppokäyttöiselle lomakkeelle omat yhteystietonsa ja painamalla "rekisteröidy"-nappia.

Rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu käyttäjän luomalla käyttäjätunnuksella, joka pitää joka kerta ilmoittaa samassa muodossa. Jos sinulla on useita vaihtoehtoisia tunnuksia, valitse sellainen joka on helppo muistaa ja joka säilyy sinulla käytössä mahdollisimman pitkään.

Välittömästi rekisteröintilomakkeen täyttämisen jälkeen voit tehdä tarjouksia tai listata kohteita myyntiin.

Systeemi.netin selailemiseen ei tarvita rekisteröitymistä. Myyjänä tai tarjouksen tekijänä toimimiseen rekisteröitymistä kuitenkin vaaditaan. Rekisteröityminen on tarpeen käyttäjien henkilöllisyyden varmistamiseksi. Tällä pyritään vähentämään järjestelmän väärinkäytöksiä. Lisäksi mahdollisten käyttäjän valitsemien maksullisten lisäpalveluiden laskutus tapahtuu rekisteröitymisen yhteydessä annettujen yhteystietojen avulla. Huom! Rekisteröityminen on maksutonta, samoin kohteiden ostaminen ja myyminen ilman erikseen valittavia maksullisia lisäpalveluita, joista huomautetaan selkeästi ennen lopullista lisäpalvelun ostamista.

6. Maksulliset lisäpalvelut

Lisä tuoteryhmän: Voit listata kohteen kahteen eri ryhmään ja näin saada lisää ostaja ehdokkaita kohteellesi, hinta 0,10e

Lisäkuvat: 99 kuvaa ilmaiseksi

Värillinen otsikko: Kohteen otsikko näkyy muiden kohteiden joukosta koska otsikon tausta on värillinen, hinta 0,35e

Vahvistettu otsikko; Kohteen otsikko näkyy muiden kohteiden joukosta koska otsikon teksti on vahvennettu, hinta 0,35e

Tuoteryhmäsivun kuvallinen kohde: Lisäpalvelu, jonka avulla Systeemin käyttäjät näkevät kohteesi heti kyseisen tuoteryhmänsivulla. Erinomainen tapa saada korkein mahdollinen hinta kohteesta, hinta 0.75e / kohde / viikko.

Kotisivun kuvallinen kohde: Lisäpalvelu, jonka avulla kaikki Systeemin käyttäjät näkevät kohteesi heti Systeemin etusivulla. Erinomainen tapa saada korkein mahdollinen hinta kohteesta. Lisämaksu 2.50e / kohde / viikko.

Hintavaraus: Jos haluat varata itsellesi oikeuden olla myymättä kohdetta jos kohteesta ei tarjota vähintään määrittelemääsi hintaa, voit lunastaa kohteellesi hintavarauksen. Mikäli kohde myydään vähintään haluamaasi tavoitehintaan, Systeemi veloittaa välityspalkkiona 5 % kohteen lopullisesta myyntihinnasta, kuitenkin vähintään 0,05e. Jos taas kohde ei saavuta haluamaasi hintaa, et joudu luopumaan kohteesta ja veloitus hintavarauksesta on vain 0,05e. Hintavaraus sopii kohteille silloin kun haluat olla ehdottoman varma että et joudu myymään kohdetta polkuhintaan. Hintavarauksen maksullisuudella haluamme varmistaa, että ihmiset harkitsevat ennen turhan hintavarauksen määrittelemistä kohteelleen. Näin varmistamme, että Systeemissä on aina runsaasti mielenkiintoisia kohteita 10 sentin pohjahintaan, ja todellisia löytöjä on siis aina tehtävissä.

Osta heti: Voit antaa kohteellesi hinnan jolla olet heti valmis luopumaan kohteesta jolloin ostaja voi ostaa kohteen heti tarvitsematta odottaa kohteen päättymistä.

Myyntipalkkio:Jos kohteesi meni kaupaksi veloitamme 5% myynti hinnasta.


7. Laskutuskäytäntö

Maksulliset lisäpalvelut ovat kaikki vapaaehtoisesti hankittavia lisäpalveluita, joista mainitaan aina selkeästi ennen lopullista päätöstä niiden hankkimisesta. Maksut vähennetään oman kukkaron saldosta.

8. Systeemin lähettämät sähköpostit

Jos olet rekisteröityässesi sallinut sen, Systeemi.net lähettää sinulle seuraavanlaisia sähköposteja:

 • Tiedotteita uusista palveluista, erikoistarjouksista ym.
 • Ostamiseen ja myymiseen liittyvät sähköpostit.

Lisäksi Systeemi.net voi asetuksistasi huolimatta lähettää palvelun ylläpitoon liittyviä sähköposteja, esim. sähköpostiosoitteiden toimivuuden tarkistamiseksi tai tiedottaakseen erityisen tärkeistä, esim. virhetilanteisiin liittyvistä asioista. Voita muuttaa asetuksia omat tiedot sivulta.

9. Pulmatilanteet

Voit aina kysyä neuvoa Systeemi.netin käyttöön Systeemin ylläpidosta sähköpostiosoitteella info@systeemi.net Asiallisiin kysymyksiin lähetämme vastauksen aina henkilökohtaisesti ja yleisimmät kysymykset pääsevät myös FAQ-listan jatkoksi vastauksineen.

Myös vikaraportit voit lähettää yllämainittuun osoitteeseen.

10. Termistöä

Hintavaraus: Kts. maksulliset lisäpalvelut

Maksimitarjous: Summa, jonka ostaja enintään on kohteesta valmis maksamaan. Voit tarjota vaikkapa 100 euroa kohteesta jonka tämänhetkinen tarjous on 5 euroa ja jos ei kukaan sinun lisäksesi tarjoa kohteesta enempää, saat kohteen vain minimikorotusta korkeammalla summalla kuin edellinen tarjoaja (eli esimerkissä 5,20 eurolla) - et siis koskaan joudu maksamaan kohteesta enempää kuin on pakollista kohteen saadaksesi. Systeemin tarjousautomatiikka huolehtii siitä, että ostaja maksaa kohteesta aina niin vähän kuin mahdollista, mutta samalla huolehtii siitä että tarjouksen voi heti alussa tehdä niin korkeana kuin on valmis enintään maksamaan, ilman pelkoa siitä, että joutuisi maksamaan enemmän kuin on tarpeen kohteen saadakseen.

Minimikorotus: Korotus, joka vaaditaan edellisen tarjoajan ohittamiseen.


Copyright ©1999 - 2017 SYSTEEMI.NET  
Sivu latautui 0.005700 sekunnissa